M Imre üzente 14 éve

Nekem is az a véleményem a kurtításokról, mint Tibinek, hogy nem a "gyengéktől" kellene elvenni pénzt. Azt is hallottam, hogy túl szigorúan veszi a magyar kormány a hitel miatti megszorításokat ... ezzel nem is lenne baj, de a megfelelő helyekről elvett pénz; például a most már igazán nem kellő vízfejek kirúgása, stb. sorolhatnám - kellene (ezt ők is tudják, de nem akarják).
A BKV is egy nagy pénznyelő, igaz a tömegközlekedésben nagyon lassan alakul valami .. vajon megérem-e :), nem tudom, de én pestiként látok fejlődést, igaz csak 5-10 %-a pozitív.
Sajnos, már példát sem mutatnak (eddig sem nagyon), lásd Oszkó villája. Azonban a másik "politikai" oldalon is hiányzik nekem a pontos válság kezelés leírása.
Nekem egyébként az is elég egyelőre, ha minden magasabb beosztásút, aki pénzt herdált el felelősségre vonnak ... a fenébe is a saját életemben is érzékelem ez a cirkuszt, ami zajlik.

Válasz

M Imre üzente 14 éve

Szia. Felteszem oda is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tegnap hallgattam a Kossuth-on,hogy mégsem veszik el a pénzt....legalábbis most még ezt mondják.
Viszont azt is hallottam,hogy a BKV-nál tollal írtak egy nullát a szerződésben kiegyezett fizetés mellé....Ezt érthetetlen.Akkorra pénz eső hullott a társaságtól ki a semmit tevőkhöz,a semmibe-itt meg a szükséges anyagi támogatást sajnálják....Megmondom őszintén,kár hogy a pénzről amit leadózok,nem én rendelkezem.Tudnám hova vándoroljon ez az összeg.Tuti,hogy nem az úgynevezett kormány,úgynevezett üvegzsebébe.....
Még annyit,hogy idén úgy hallottam,hogy a paralimpikonok sikeresebbek voltak,mint az "egészséges" kollégáik....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szia Imre!
Valahol a gondolataimban nekem is ott vannak azok a sportolók akik, - sorstársak, csak az adott hír annyira megindított hogy nem bírtam, vagy nem tudtam őket is elégé hangsúlyozni, köszi hogy megtetted.

Egyébként mit szólsz a szervezetek keretéről, és az egységügyéről hogy így meg lesz kurtítva.

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

ez tetszik. A pasi, aki nem hagyta magát bezárni az elvárt szokásrend keretei közé. Nem hibáztatja a sorsot, hanem tágítja sorsa kereteit.
Bár én is tudnám ezt tenni a saját kereteimmel ilyen mértékben.
Feltennéd a hírt hozzánk is? mondjuk a történetek az együttműködés fórumba?

Válasz

M Imre üzente 14 éve

Pedíg vannak olimpiák is, melyek majd vagy mégoly izgalmasak, mint embertársaiké ... mégis máshogyan nevezik. Ki érti ezt.

Itt egy hír is
Új sebességi világcsúcs! A sofőr elvesztette a látását

A dél-afrikai Upington Nemzetközi Repülőtér egyik lezárt kifutópályája adott otthont egy szokatlan rekordkísérletnek. Hein Wagner ült a Mercedes-Benz SL 65-ös volánja mögé és 320 kilométer per órás sebességgel új rekordot állított fel. A történethez hozzátartozik, hogy a kivételes képességekkel megáldott sofőr születésétől fogva teljesen vak!

Nem ez volt Wagner első sebességi rekordja, 2005-ben egy Maserati Grand Sport kormánya mögött ülve állította fel a korábbi csúcsot. A jelenlegi rekorddöntés egy reptéri kifutópályán zajlott, az autó irányban tartásában egy közeli barátja által kidolgozott speciális navigációs rendszer volt a világtalan sofőr segítségére.


Forrás: motorauthority.com

A rekordkísérlet során Wagner több mint fél mérföldön át tartani tudta a 320 km/h-s csúcssebességet, így hitelesítették az új világrekordot. A saját teljesítményét tömören úgy értékelte, hogy ekkora sebességet elérni becsületére válik minden autósnak, legyen akár vak, akár látó az illető.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

Egyetértek veled, ide teszem a legujabb hirt:
Összességében 682, 5 millió forintot kapnak jövőre a fogyatékosügyi szervezetek feladataik ellátására.Az Autisták Országos Szövetsége 2010-ben 40, míg a többi szervezet 70 millió forintot kap majd automatikusan; ezen kívül a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége az első félévben 27 millió forintot kap hiánypótló szolgáltatások működtetésére, de 2010 második félévében már pályázniuk kell erre a támogatásra. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége is kap plusztámogatást, 35 millió forintot, székházügye rendezéséhez- tette hozzá az államtitkár.
Ennek egy része automatikusan jár, a többire pedig pályázni kell - mondta Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón, a fogyatékosügyi szervezetekkel kötött megállapodás részleteit ismertetve.

Korózs Lajos elmondta, hogy eddig számos aránytalanság volt a fogyatékosügyi szervezetek támogatása kapcsán, ezért is döntöttek úgy, hogy egységesítik a rendszert: a pénz egy részét automatikusan kapják, a többire pedig pályázniuk kell a szervezeteknek. Összességében 682,5 millió forintból gazdálkodhatnak majd jövőre. Ebből 382,5 millió forint jár majd automatikusan az öt nagy fogyatékossági szervezetnek a feladataik ellátására, további 273 millió forintra pedig pályázhatnak. A kisebb szervezeteknek pedig 27 millió forintot különítenek el- tette hozzá.

Az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ), az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos érdekvédelmi Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, illetve a magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) és ezek helyi szervezeti vettek részt az egyeztetésen, és mindannyian elfogadták a megállapodást- közölte Korózs Lajos.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Egyelőre nem írok tovább mert dübörög bennem az adrenalin.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Mikor fognak azoktól a gazdagoktól pénzt beszedni, akik a rendszer váltás előtt, és közben, és után, gazdagodtak meg, mért az elesetteket, mért a rászorulókat, miért a nélkülözőket nyomorgatják? Hisz már nincs mit lekopasztani rólunk, azok pénztárcájába kéne turkálni akiké dugig van, akiknek több van, mit ami kéne. Mért nem a milliárdosok pénzét nem felezik meg. Mért nem azoknak a pénzük 75% veszik el akik vagyonuk jórészt okoskodás útján, a Közvagyon privatizációja után, és a Szocializmus Gazdasági útvesztői során kötött ki a zsebükben? Svájci, és hasonló bankszámlákon csücsülnek, a spekulánsok kezében forog a népünk vagyonának tetemes része, és a felkért hiteleké is, ami a rendszer váltás előtt, és után is ugyan ott kötött ki, és fog is kikötni, legálisan széthordják az ország vagyonát, hitelét, minden értékét, és az Euró forrásainak is az a része ami nem épül be látványosan, és nem munka bérre megy el, az egyes emberek zsebébe vándorol.???????????????????????????????????????????
A miniszternek, és a fent említett uraknak ezen kellene filozofálni, hogy azok a pénzek kerüljenek vissza, és nem kell senkit szorít-gatni, vagy egyszerűen onnan vágják le azokat az összegeket amiket megszorítás néven a Szociális és Egységügytől akarnak lecsökkenteni ahová elfolytak azok az összegek.


Ezt én így gondolom

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A hírt én is halottam, és ez nem jó.

De még az vigasztal hogy talán UNIÓ-s forrásokkal pótolni tudják azt az űrt a fenntartások terén ami még elég lesz a fenntartáshoz, egyébként finanszírozhatatlan lesz az egész.

A baj az hogy eddig is önfeláldozó emberek, így is sokszor erőn felül a szabad idejük egy részét feláldozva, humanista mód pénz nélkül tettek a rászorulók érdekében, sokszor embertelen körülmények közt, lapukat épületekben tették a dolgukat, és most olyan mintha még ezt is be akarnák szüntetni, így sem tudjuk követni hogy mikor, miben van lehetőség az életminőségünk megtartására, hátha még megszűnnek azok a szervezetek, amik pedig harcoltak azért hogy emberibb módon élhessünk, jogaink érvényesülhessenek és, munkahelyeink legyenek, és tudjunk megfelelő iskolákban tanulni, és még sok egyéb más dologban miben a társadalom szemében eggyen értékű, értékes emberek tudtunk maradni.
Nekem ez a meglátásom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

...nem értem.Mindig olyan helyekről akarják elvenni a pénzeket,ahol valóban szükség van rá....egészségügy....

Válasz